همشهری‌آنلاین: بیست‌ویکمین شماره ماهنامه مدیریت ارتباطات با مطالب متنوعی در حوزه رسانه، روابط‌عمومی و جامعه اطلاعاتی منتشر شد.

ماهنامه مدیریت ارتباطات

بیست و یکمین شماره ماهنامه مدیریت ارتباطاتضرورت ایجاد بانک اطلاعات مدیران و کارشناسان ارتباطات، عنوان سرمقاله این شماره ماهنامه مدیریت ارتباطات است که به قلم مدیرمسؤول منتشر شده است.

در صفحات رسانه‌های بیگانه: قرائتی با تحلیل گفتمانی نیز دکتر حسن بشیر موضوع دیپلماسی دوشخصیتی و افسردگی سیاسی را مورد توجه قرار داده است.

نگاهی دیگر به نارسایی های چت نوشتاری با عنوان حامل بی روح پیام، نوشته نگین حسینی روزنامه نگار و مدرس ارتباطات از دیگر مطالب این مجله است.

وی در عین تأکید بر فواید ابزار ارتباطی جدید، مشکلاتی را که چت آنلاین در مسیر آشنایی دختران و پسران ایرانی با یکدیگر - با قصد یا بی قصد ازدواج - ایجاد کرده را مورد بررسی قرار داده و در توضیحی آورده است: صرفنظر از موضوع چت‌های بی هدف و گروهی که بحث جداگانه‌ای می‌طلبد، این مقاله بر آن است تا نارسایی‌های چت متنی را در مسیر ارتباطی دختران و پسران داوطلب ازدواج بررسی کند؛ هرچند که نارسایی‌ها قابل تعمیم به تمامی چت هایی است که قرار است محلی برای تبادل نظر راجع به موضوعی پراهمیت باشند.

اما بفرمایید تأثیر! نوشته محمد مهدی کتابدار، نگاهی دارد به تأثیرگذاری تلویزیون‌های فرامرزی بر روزنامه‌نگاری در ایران. مجموعه برنامه بفرمایید شام یکی از برنامه‌های تلویزیون‌های فارسی زبان فرامرزی (ماهواره‌ای) است که تأثیر آن در فضای رسانه‌ای کشورمان آشکارا قابل ملاحظه است و به وضوح ردپای آن را در ادبیات روزنامه نگاری و تیترنویسی مطبوعات و سایت‌های خبری شاهد هستیم.

نویسنده این مطلب در نوشته‌اش کدهای مستندی در این مورد ارائه کرده است.

گفت وگوی امیرعباس تقی‌پور و امیر لعلی، مدیرمسؤول و سردبیر ماهنامه مدیریت ارتباطات با دکتر شهیندخت خوارزمی، پژوهشگر، مؤلف و مترجم کتاب‌های توسعه در صفحات گفت وگوی ویژه بیست و یکمین شماره ماهنامه مدیریت ارتباطات به چاپ رسیده است. این گفت وگو حاوی دیدگاه‌های وی در مورد توسعه، آینده حرکت پرشتاب جهان، ICT، شاخصه‌های جامعه اطلاعاتی و وضعیت علم در ایران است.

سیدتقی کمالی به همراه همکارانش در پرونده جامعه اطلاعاتی ماهنامه، کمپین‌های مجازی را مورد توجه قرار داده‌اند. وی در ابتدای این پرونده و در بخشی از مطلبی به قلم خودش با عنوان چرا کمپین؟ نوشته: کمپین‌ها برنامه‌هایی هستند مبتنی بر هدف و دارای روند مشخص و گاهی همراه با فراز و نشیب‌ها.

نگاهی به حضور کمپین‌ها در فضای مجازی؛ اینجا صدا رساتر است نوشته محیا برکت، اجتماعات مجازی، بیم‌ها و امیدها نوشته دکتر سلیمان پاک سرشت استادیار جامعه شناسی دانشگاه بوعلی سینا، گفت وگوی الهه حسینی با دکتر محمود بابایی مدیر گروه پژوهشی جامعه اطلاعاتی پژوهشکده علوم اطلاعات با عنوان کمپین‌ها؛ نقاط ثقل جامعه اطلاعاتی، گفت وگوی هاجر شادمانی با دکتر بهزاد دوران عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران با عنوان کمپین‌ها مبارزان اطلاعاتی درفضای مجازی هستند، بررسی نقش رسانه‏‌های اجتماعی در کمپین‏‌های اجتماعی توسط محمد مهدی مولایی، بررسی ورود کمپین‏‌های اجتماعی به فضای‌مجازی در گفت‌‏وگوی زینب کوهیار با دکتر علی گرانمایه‌‏پور، تظاهرات مجازی نگاهی هستی شناختی به کمپین‌های برخط نوشته مجتبی حاجی جعفری کارشناس مرکز پژوهشی سیاست‌های فضای مجازی، دانشگاه تهران، کدام اینترنت، کدام کمپین اجتماعی؟ نوشته مهدی جلیلی و کمپین‌های واقعی و مجازی؛ شباهت‌ها و تفاوت‌ها نوشته مرضیه خلقتی از مطالب این پرونده به شمار می‌روند.

بررسی کم و کیف کتاب‌های تخصصی حوزه روابط عمومی در گذشته، حال و آینده، پرونده‌ای است که پژمان موسوی به اتفاق همکارانش برای این شماره ماهنامه مدیریت ارتباطات آماده کرده‌اند. وی در در بخشی از سرآغاز این پرونده آورده است: باید پذیرفت که محتوای بیشتر کتب روابط عمومی ما تکراری است.

گفت وگو با دکتر داوود زارعیان در نقد وضعیت کتاب‌های روابط عمومی، گفت و گوی آزاده صادقی با دکتر محمد سلطانی فر، دکتر مهدخت بروجردی و دکتر احمد یحیایی ایله‌ای و آسیب شناسی کتاب‌های روابط عمومی، گفت وگوی سمیرا سلطانی با دکتر حمید ضیایی پرور و دکتر نظام بهرامی کمیل و یادداشت دکتر حسینعلی افخمی با عنوان به 100 نزدیک می‌شویم از مطالب این پرونده است.

رضا قربانی، مسؤول پرونده رسانه ماهنامه همانگونه که در شماره گذشته وعده داده بود موضوع اقتصاد کتاب را در این شماره مورد توجه قرار داده و به اتفاق همکارانش مطالب مهمی را در این زمینه مورد نقد و بررسی قرار داده‌اند. وی در بخشی از مطلب خود با عنوان چه کنیم که یار مهربان زنده بماند نوشته است: صنعت کتاب در مقایسه با دیگر صنایع رسانه‌ای پیچیدگی بیشتری دارد؛ از این نظر که انتشار کتاب‌ها تا حدی از بخش‌های تجاری‌تر رسانه‌ها فاصله دارند و هنوز انگیزه بسیاری از بازیگران صنعت کتاب، عشق به کتاب و ادبیات است نه جست وجوی سود و منفعت بیشتر و بیشتر.

تجزیه و تحلیل زنجیره ارزش صنعت کتاب یا آنچه کتاب را ارزشمند می‌کند؛ صنعت کتاب، از ایده تا محصول نهایی نوشته محمد جواد هنرمند ساری، اسطوره‌ای به نام استیو جابز در دل چند برگ کاغذ نوشته رسول قربانی، فرهنگ بایست و تماشا کن در برابر فرهنگ کتاب را بردار و فرار کن نوشته فاطمه عسگری آزاد، نقطه نظرات نادر قدیانی رئیس اتحادیه ناشران ایران و محسن پرویز، سخنگوی انجمن قلم در خبرگزاری دانشجویان ایران، گفت وگوی محمد معماریان با سید عارف علوی، مدیر اداره کل منابع نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با عنوان کتاب باید پول خودش را دربیاورد، بازاریابی در زنجیره ارزش کتاب چه جایگاهی دارد؟ نوشته محمد جواد هنرمند ساری، چرا بازار کتاب از رونق لازم برخوردار نیست؟ ضرورت مطالعه علمی اقتصاد کتاب نوشته دکتر میثم موسایی استاد اقتصاد دانشگاه تهران، گفت وگو ی فاطمه عسکری آزاد با مهدی فیروزان مدیرعامل شهر کتاب و مدیر شهر کتاب مرکزی با عنوان فرهنگ باید روی پای خودش بایستد، چگونه تغییرات در زنجیره ارزش کتاب داستان همشهری باعث رشد مخاطبانش شد؟ نوشته مینا والی، بررسی دلایل فروش پرفروش ترین کتاب سال 2011 توسط لیلا مقدم فر با عنوان جابز تنها دلیل فروش نبود، بررسی دلایل پرفروش شدن کتاب دا توسط مریم محبی با عنوان چگونه جریان سازی برای یک کتاب آن را پرفروش می‌کند، رمان‌های عامه پسند همچنان می‌فروشند نوشته قاسم سرافرازی و کتاب خوان‌های الکترونیک و تأثیر آن بر صنعت نشر کتاب‌های کاغذی نوشته قاسم سرافرازی از مطالب این پرونده است.

در این شماره ماهنامه مدیریت ارتباطات برای نخستین بار مخاطبان این ماهنامه، ترجمه فصلی از کتاب صنعت نشر کتاب را با عنوان بزرگ‌ترین و جذاب‌ترین کسب وکار دنیا با ترجمه محمد معماریان می‌خوانند.

در بیست و یکمین شماره ماهنامه مدیریت ارتباطات ترجمه بخش پانزدهم کتاب با عنوان نگارش در روابط عمومی، شیوه نگارش خبرنامه، مجله و مقاله منتشر شده است.

علاقمندان به تهیه ماهنامه مدیریت ارتباطات می‌توانند علاوه بر کیوسک‌های مطبوعاتی، آن‌را از طریق خرید آن لاین از سایت www.cmmagazine.ir و یا www.prshop.ir تهیه نمایند.

کد خبر 157812
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار ارتباطات و فناوری

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز